Dakisolatie

Uw dak isoleren? Dit kan op meerdere manieren. U kunt namelijk kiezen voor steen wol of glas wol, pir of eps platen of pur schuim.

Wilt u exact de verschillen weten? Vraag vrijblijvend advies aan de expert!

Dakisolatie informatie

Wist u dat u meer dan 25% van de warmte verliest aan de bovenkant van uw woning. (afhankelijk  van de huidige isolatie) Daarom is het verstandig om uw dak te isoleren.

Dakisolatie is de meest effectieve manier om warmteverlies te verminderen, zowel in de zomer als in de winter. Door dakisolatie te plaatsen wordt uw woning beter geïsoleerd en biedt het een betere thermische comfort.

Lagere energie kosten

Het isoleren van uw dak draagt ook bij aan een lagere energierekening, omdat er minder energie verbruikt wordt voor verwarming en koeling van de woning. Dakisolatie kan zowel boven als onder het dak of tussen de spanten geplaatst worden, afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Soorten dakisoaltie

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, zoals glasvezelversterkte platen, pur-isolatieplaten, steenwol en polyurethaan. U kunt ook gekozen voor een combinatie van verschillende materialen.

Bij het isoleren van uw dak moet er rekening gehouden worden met de hoogte van het dak en de juiste isolatiematerialen te kiezen. Er zijn ook andere factoren waarmee rekening gehouden moet worden, zoals ventilatie, luchtdichtheid en levensduur van de isolatie. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een specialist in te schakelen voor dakisolatie.

 

Vrijblijvend advies

Het is raadzaam om de voordelen van dakisolatie goed door te nemen voordat u gaat investeren in isolatiematerialen. Door het plaatsen van dakisolatie kunt u energie besparen, maar ook de waarde van uw woning verhogen. Daarnaast kan het ook helpen bij het reguleren van de temperatuur, zodat er geen warmteverlies meer optreedt en er een beter thermisch comfort is