Dakkapel kosten

De gemiddelde kosten voor een dakkapel liggen tussen de €8.000 en €11.000 inclusief het plaatsen van de dakkapel.

Wat de exacte kosten zijn van een dakkapel hangt af van de breedte, schuinte, opties en afwerking van uw dakkapel. In onderstaande grafieken geven we een indicatie van de kosten van de meest verkochte dakkapellen op dit moment.

Dit zijn kosten voor een casco dakkapel. Deze kosten kunnen veranderen afhankelijk hoe uw thuis situatie er uit ziet. Wilt u de exacte dakkapel kosten voor uw situatie weten? Dan kunt u een offerte aanvragen. Wij helpen u graag verder met het uitbreiden van uw woning door middel van een dakkapel.

Bekijk onze dakkapel grafiek kosten onder aan de pagina🔽

Kosten dakkapel trespa en keralit

Hieronder ziet u de kosten van 2 soorten dakkapellen.

De linker grafiek is een trespa dakkapel en de rechter grafiek is een keralit dakkapel. Dit zijn 2 verschillende soorten kunststof afwerkingen wat het meeste wordt toegepast op een dakkapel.

Onderstaande kosten zijn standaard voorzien van:

 • 1 x draaikiepraam en 2 x vast raam
 • RC-waarde van 3,5
 • Plaatsing
 • Inmeten + voorrij kosten

Optioneel bieden wij tegen meerprijzen de volgende opties:

 • Meerdere draaikiepramen
 • RC-waarde van 6,5 tot 7
 • Rolluiken
 • Onderslag balken, spant of knieschot bouwkundig opvangen

Bovenstaande opties verschillen altijd per woning en situatie. Daarom is het verstandig om een offerte aan te vragen en foto’s uit te wisselen van de situatie zodat we een zo specifiek mogelijke dakkapel prijs kunnen afgeven.

Kosten trespa dakkapel
Kosten Keralit dakkapel

Kosten dakkapel zinken model en kader model

Op een trespa dakkapel en keralit dakkapel na zijn de zinken dakkapellen of het kader model dakkapel de meest verkochte soorten. Hier onder ziet u 2 grafieken met de kosten van een zinken dakkapel en een kader model dakkapel.

Onderstaande kosten zijn standaard voorzien van:

 • 1 x draaikiepraam en 2 x vast raam
 • RC-waarde van 3,5
 • Plaatsing
 • Inmeten + voorrij kosten

Optioneel bieden wij tegen meerprijzen de volgende opties:

 • Meerdere draaikiepramen
 • RC-waarde van 6,5 tot 7
 • Rolluiken
 • Onderslag balken, spant of knieschot bouwkundig opvangen

Bovenstaande opties verschillen altijd per woning en situatie. Daarom is het verstandig om een offerte aan te vragen en foto’s uit te wisselen van de situatie zodat we een zo specifiek mogelijke dakkapel prijs kunnen afgeven.

Kosten kader dakkapel
Kosten zinken dakkapel

Extra kosten na het plaatsen van de dakkapel

Wij van dakkapelselect leveren en plaatsen alleen casco dakkapellen. Bovenstaande grafieken met prijzen zijn dan ook casco prijzen. Wanneer de dakkapel is geplaatst moet u altijd nog rekening houden met extra kosten.

Houdt rekening met de volgende extra werkzaamheden / kosten na het plaatsen van de dakkapel:

 • Gips platen + aftimmeren.
 • Stukadoren
 • Renovlies behang
 • Schilderen

Eventueel kunnen wij u helpen met bovenstaande werkzaamheden. Wij werken met meerdere partners waardoor u verzekerd bent van goede prijzen voor de afwerking van uw dakkapel.

 

 

Dakkapel kosten besparen

Een dakkapel is een investering in uw woning omdat uw woning simpelweg meer waard wordt. Hierdoor is een dakkapel ook vaak een flinke investering. De gemiddelde dakkapel prijs ligt dan ook op circa €9000,-

Wij van dakkapelselect denken graag met u mee om te besparen op de dakkapel kosten. Zo bieden wij bijvoorbeeld variabele isolatie waardes. Dit scheelt u in de aanschaf prijs van de dakkapel.

Ook kunnen wij voorbereidingen treffen in de boei van uw dakkapel voor een rolluik. Hierdoor hoeft u bij aanschaf van de dakkapel niet meteen een rolluik aan te schaffen maar kan dit ook achteraf!

 

Dakkapel offerte / kosten proces

Wanneer u een dakkapel wilt bent u al snel 2 tot 3 maand onderweg voordat uw dakkapel is geplaatst. Vaak is het ook zo dat het een geheel nieuw proces is. Daarom hebben wij hier onder in een paar stappen uitgelegd hoe we samen te werk gaan om zo het dakkapel proces goed te laten verlopen.

Offerte aanvraag. Allereerst vraagt u een offerte aan. Wij nemen daarna contact met u op om alle wensen door te nemen en vragen een paar foto’s van de situatie waar de dakkapel komt te staan. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de dakkapel kosten berekenen. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van de situatie en weten we precies wat we toe moeten passen. Daardoor hebt u een gespecificeerde offerte en weet u voor 95% zeker wat de dakkapel kosten zijn.

Inmeten. Wanneer u akkoord bent met de gemaakte offerte kunnen wij komen inmeten om te kijken of we niets missen en de dakkapel kunnen installeren zoals de offerte is opgesteld. Wanneer het blijkt dat het veranderd moet worden zullen we dit aanpassen in overleg met u. Mocht het blijken dat de dakkapel prijs duurder wordt dan op de gemaakte offerte bent u niet verplicht om hiermee akkoord te gaan. Wanneer de dakkapel prijs lager is dan op de offerte zullen we dit ook netjes aangeven.

Productie. Wanneer u definitief akkoord hebt gegeven op de offerte kunnen wij starten met de productie. De dakkapel levertijd bedraagt circa 8 tot 12 weken. Dit hangt af hoe druk het is.

Plaatsing. Wanneer de dakkapel is geproduceerd maken wij een afspraak met u om de dakkapel te plaatsen. Wij plaatsen een dakkapel binnen één werkdag zodat u zo min mogelijk overlast hebt van de verbouwing.

 

 

Goedkoop is duurkoop

Het is een algemeen gezegde maar zeker waar in de dakkapel wereld.

Wanneer u kiest voor een goedkope dakkapel is er in de begin jaren niet veel aan de hand. Echter hebt u kans dat er na een tijdje lekkages ontstaan of houtrot ontstaat door slechte afwerkingen of goedkopere materialen.

Daarom adviseren wij altijd om offertes goed te vergelijken en goed te laten adviseren. Hebt u meerdere offertes ontvangen? Wij kijken gerust met u mee om te kijken of alles compleet is en of de dakkapel kosten kloppen om een goed vergelijk te maken met ons aanbod. Ook leggen wij u graag meer uit over het dakkapel proces en de verschillende materialen. Dit maakt de dakkapel offerte een stuk duidelijker!

kosten dakkapel